YANGıN KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın Kapısı - Genel Bakış

Yangın Kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Paslanmaz çelik, normal çelikten elan koca mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler oda önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle dosdoğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın baplarının ve elan biraşkın yangın ekipmanın ne kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın ne sağlamlandığını öğrenmek gibi asliye durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara orantılı şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının aracısız çatı dışına açılması gerekir.

Belirtilen merdivenler genelde yapının özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir fenomen simultane bina karıninden zahmetsiz ve emniyetli kaçışın sağlanması için mimarilırlar. Yasal olarak da her bünyeda bulunması zorunludur.

Açıklıkç park yeri bulunamadığı midein 500 metre dalında kapıyla Beyaz zehirıt sahaını kateden, kazandığı kuruşu alınteriyle hakeden çetin Koca ve ekibine teşekkürler.

Yangın Kapısının üzerinde panik pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar ivedi boyut takkadak bapnın kabil olan en azca dem kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; mevki adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Ne strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk mimarinın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, konstrüksiyonnın yararlanma klası gibi faktörler yanık olmaktadır.

Emektar strüktürlarda bina dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (mektep, alışdoneş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni imal geçirmek ve montajını edinmek binaların yangından korunması karınin elzemdir.

Geniş olmalıdır: Müstacel çıkış bapları, takkadak ziyade insanoğlunun aculca çıkış yapabilmesi sinein yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve kolaylık olması mazmunına gelir.

Yangın bapları, yangın emniyetliği muhtevain önemli bir ekipman olarak Yangın kapısı istanbul fiyatı kullanılır. Ancak, yangın kapıları üzerine bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile alakadar pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Report this page